Ratatouille
Ratatouille je zeleninový pokrm z Francie, který asi dělá každá francouzská hospodyňka malinko jinak. A takhle jí má nejradší moje mamka.
lilek
cuketa
rajčata
česnek (byčejná nebo cherry)
bílé víno
provensálské koření
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
Na pánev kápneme olej, přidáme pokrájený česnek. Začneme zahřívat. Další na řadě je lilek, protože je nejtužší. Spousta lidí bude mít spoustu představ o velikosti kousků zeleniny, vy si je udělejte tak, jak se vám budou nejlíp jíst. Když lilek malinko změkne, to poznáte na vzhledu, dejte tam i cuketu. A poslední jdou rajčata. Já je loupu, ale to záleží na vás. Malinko směs podlijeme vínem a necháme chvíli dusit. Ochutíme kořením, osolíme a opepříme.
Věřím, že tomuto pokrmu přijdete na chuť.
P.S. Česnek NIKDY nesmí zhnědnout!!!