Penne ala Carbonara
Fantastický recept na těstoviny. Ptáte se proč penne? Jasně, špagety jsou klasika, ale penne se líp míchají. A věřte, že správně zamíchat je v tomhle receptu to nejdůležitější! Rcept na jedno z nejjednodušších jídel je tu krok za krokem ;-)
penne
slanina
žloutky (jeden na osobu)
smetana na vaření (cca 50 ml na osobu)
parmazán
tymián nebo saturejka
čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvařte podle návodu. Vemte na co nejhlubší pánev a opečte do křupava na kostičky nakrájenou slaninu. Odstavte. V misce rozšlehejte žloutky a přilijte smetanu. Pořádně opepřete a přisypte parmazán a tymián (saturejku). Uvařené těstoviny nasypte ke slanině. Nevracejte na plotnu! Promíchejte. Přilijte smetanovou směs a míchejte. A teď jeden fígl: kápněte tam lžíci vod od těstovin. Omáčka bude krémová. Míchejte, míchejte, míchejte. A hotovo :-)
Nebylo to těžké, že? :-) Tak dobrou chuť ;-)