Bezlepkový mandlový dort
Při práci s korpusem buďte opatrní - láme se. Ale rozhodně stojí za to.
Korpus:
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
3 vrchovaté lžíce cukru
3 vrchovaté lžíce solamylu
jeden pudinkový prášek
jeden prášek do pečiva
100ml oleje
tuk a kokos na vymyzání a vysypání formy
Krém:
dva mandlové pudinky
500ml mléka
cukr
jedno máslo
marcipán
plátky mandlí na ozdobu
Upečte korpus: Troubu předehřejte na 175C. Z bílků ušlehejte sníh. V jiné míse Prošlehejte bílky s cukrem a oleje do bíla. Přisypte solamyl, pudink a prášek do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Nalijte do vymyzané a vysypané formy (o průměru cca 20 cm).
Připravte krém. Z mléka, cukru a pudinkových prášku uvařte hustý pudink. Do ještě teplého pudinku pomalu, po částech zašlehejte máslo. Nehcte vychladnout.
Sestavte dort. Vychladlý korpus prořízněte. Marcipán vyválejte a podle formy z něj vyřízněte kruh. Ten položte na spodní polovinu korpusu. Na něj navršte krém a přiklopte druhou polovinou korpusu. Celý dort obmažte krémem a na vrch posypte plátky mandlí.