Kuře na paprice
Recept jsem získala z kuchařky pana Pohlreicha. Ať si o něm myslí kdo chce, co chce, tenhle recept je vydařený a velmi jednoduchý.
Pro čtyři lidi jsem použila:
každému jedno prso nebo stehno
půl litru mléka
300 ml smetany na vaření
cibule
vývar
paprika (nešetřit)
mouka
olej
sůl, pepř
Na kapce oleje zprudka osmahněte maso. Vyjměte ho a vhoďte cibuli. Tu opečte do zlatova, zasypte paprikou a zalijte mlékem a vývarem. Vraťte do hrnce kuře a duste, dokud nebude maso hotové. To poznáte tak, že půjde od kosti. Pak ho opět vyjměte, omáčku zahustěte jiškou z oleje (másla) a mouky. Povařte ještě tak půl hodinky. Nakonec přidejte smetanu. Tu prohřejte, ale neměla by projít varem. Dosolte a dopepřete.
Ideální příloha jsou vaječné nebo babiččiny nudle, nebo krupicové gnocchi.