Telecí parmigiana
O Velikonocích jsem dostala za úkol udělat k nedělnímu obědu telecí. Nikdy dřív jsem ho nedělala, tak jsem z toho měla trochu obavy. Strávila jsem hodiny vybíráním toho správného a nakonec jsem šáhla po jistotě - Jamie Oliver. V jeho americké jsem (překvapivě) našla recept na telecí parmigiana. Jak se nakonec ukázalo, byla to ta nejlepší volba. Oblizovsa se celá rodina!
telecí řízky
rajčata v plechovce (loupaná, krájená)
strouhanka
mouka
vajička
citronová kůra
tymián
česnek
chilli paprička
bazalka
parmazán
olivový olej
ančovička
mozzarela
Předehřejte si troubu na 200°C. Do strouhanky vmíchejte parmazán, kůru a tymián a řízky klasicky obalte do trojobalu.
Připravte si omáčku. Do hluboké pánve kápněte olivový olej, přidejte pokrájený česnek, chilli papričku, nasekanou bazalku a nadrobno nakrájenou ančovičku. Vše orestujeme. Až se vám provoní kuchyně, vlijte rajčata. Povařte, dokud se nevyvaří většina vody a omáčka nezhoustne. Pak ji nalijte na dno zapékací misky.
Osmažte řízky do polozlata a poklaďte je na omáčku. Vše nakonec posypte mozzarelou a nechte cca 20 minut zapéct.
Od teď se už telecího nebojím!
Tak ať vám chutná!