Fishcakes
Na tenhle recept používám pangasia. Je fakt jednoduchej a dává vám prostor pro vlastní tvorbu.
filety pangasia
vajíčko
strouhanka
bylinky
sůl, pepř
mouka
olej na usmažení
Filety ryby nakrájíme na co nejmenší kousky, ale nedoporučuju dávat do robota. Vznikla by břečka, zvlášť pokud použijete mraženou rybu. Do mísy k rybě rozklepněte vajíčko, přisypte strouhanku a pořádně promíchejte. Osvědčila se mi práce rukama. Přidejte bylinky. Já používám někdy petrželku, někdy oregano, ale možné je asi cokoliv. Osolte a opepřete. Tady nastává chvíle pro vašeho tvořivého ducha. Můžete směs ochutit čímkoliv, co máte rádi. Z hmoty dělejte placičky, které trochu obalte v mouce. Rozpalte si olej a osmažte je. Ryba je rychle hotová, ale nechte si je kapku zezlátnout, bude to líp vypadat. Na talíři nezapomeňte na citron, je to přece nejlepší kamarád slečny Rybičky :-)