Famózní rajčatová
Tahle polévka je jako óda na rajčata. Není třeba příliš složitých tónů, ani několika hodinového trvání. Avšak výsledek je přímo dechberoucí. Tahle polévka má všechno, co po ní požaduji nejen já, ale určitě i většina z vás - je sytá, chutná a rychlá. Ideální na večeři po perném dni. Věřte nebo ne, zvedne Vám náladu.
čerstvá rajčata (když budete opravdu pospíchat, nemusí být)
plechovka celých rajčat
cibule
česnek
drůbeží vývar
smetana na vaření
oregano, bazalka (čerstvé je nejlepší)
sušená paprička
kapka olivového oleje
sůl, ideálně mořská
čerstvě mletý pepř
Pokud budete pracovat i s čerstvými rajčaty, ze všeho nejdřív je oloupejte a nakrájejte na kostky. Na oleji osmahněte cibuli, papričku a česnek do zalata. Přidejte čerstvá rajčata a poduste (samozřejmě pokud je vynecháváte, tento krok přeskočte). Přilijte plechovku a vývar. Chvíli povařte. Osolte, opepřete a přisypte bylinky. Vypněte plotnu a hrnec odstavte. Tyčovým mixérem vše rozmixujte. Nakonec přilijte trochu smetany.
Nakrájet, povařit, rozmixovat, naservírovat. Není to pohádka?
Ať vám chutná :-)
Tip! Ozvláštněte polévku na kolečka nakrájenými olivami a nalámanými špagetami. Dostane úplně nový rozměr :-)