Paštika z kuřecích jater
Žádné dlouhé přípravy, žadné dlouhé pečení! Postačí Vám ani ne půlhodinka a je hotovo!
kuřecí játra
šalotka
česnek (postačí jen velmi málo)
čínské koření (pravda, taky jsem se trošku duvila, ale je to vážně moc dobrý!
saturejka
smetana na vaření
sůl, pepř, kapka oleje
(vepřové sádlo)
Játra očistěte. Šalotku a česnek naekáme na jemno. V pánvi si rozpálíme kapku oleje a opečeme cibulku s česnekem do sklovata. Přisyoeme čínské koření a necháme ho rozvonět. Přidáme játra a opečeme tak, aby byla ve prostřed růžová, ale ne syrová! Potom přemístíme do mixéru, osolíme, opepříme, ochutíme saturejkou a přilijeme smetanu. Zatím jen trošku. Mixujeme do hladka. Smetanu můžete přilívat, směs by měla být hustá, ale tekutá. Připravte si nějákou nádobu, jako zapékací misku, srnčí hřbet apod. A hmotu do ni nalijte. Uhlaďte a přelijte rozpuštěným sádlem. Nehcte v lednici přes noc ztuhnout.