Božský salát
Tahle delikatesa pochází z dílny Jamieho Olivera. Ač se kombinace nemusí zdát, bude to jeden z vašich nejlepších gurmánských zážitků.
zralé !!!!! broskve
mozzarella ( v poměru 1:1 k broskvím)
prosciutto (já použila schinkenspeck a bylo to taky výborný!)
máta
olivový olej
limetková šťáva
sůl, čerstvě umletý pepř
popřipadě směs salatových listů, např. rukola, čekanka atd. (těmi začnete)
Prvně omyjeme broskve, a začneme porcovat. Odshora dolů broskve dokola nakrojíme a půlky otočíme proti sobě, aby se oddělily. Pak je nakrájíme na měsíčky a pak na kostičky. A šup s nima do mísy. Pokračujeme mozzarellou. Tu NATRHEJTE na kousky velikostí podobné těm z broskve. Nadrobno nasekáme mátu na jemno a všechno pořádně promícháme. Přišel čas na zálivku. Do hrnečku si dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Po lžičkách poléváme salát. Nakonec si vemte ty krásné plátky prosciutta a natrhejte je na kousky, které pokladete nahoru na salát.
Nejlíp je napíchnout na vidličku od každého jeden kousek. Přeji příjemné vychutnávání.